^
     

perjantai 13. elokuuta 2010

Äidin juttuja - osa 1

Aamunkukan blogista tartuin tähän haasteeseen kertoa äidin jutuista, eli vaatteista, kengistä, kosmetiikasta yms. Kirjoituksia on ollut kiva lukea, joten tässä omani muiden jatkoksi :) Tämä on osa 1 - vaatekaappini. Kerron kosmetiikasta, kengistä ja laukuista sitten erikseen.

Mä en oikein osaa niputtaa omaa tyyliäni mihinkään kategoriaan (jos mulla edes on mitään selkeää tyyliä). Pidän paljon hameita ja mekkoja ja myös tunikoita ja legginsejä. En käytä kirkkaanpunaisia vaatteita, en vain jotenkin osaa. Ostan vaatteita yleensä sillä periaatteella, että niitä voi pitää vuosia. Jos ihastun johonkin trendivaatteeseen, mistä tiedän, että se on vain yhden kauden juttu, se on sitten saatava todella halvalla.

Vaatteita ostelen lähinnä nettikaupoista (suosikkeja: The Outnet, Yoox, Matches ja Net-a-Porter). Edullisempia vaatteita (peruspaitoja, leggareita ja niitä trendivaatteita) ostelen Hennesiltä, Zarasta ja Vero Modasta ja matkoilla tykkään käydä myös Uniqlossa. Noita edullisimpia vaatteita lukuunottamatta en muista koska olisin ostanut mitään täydellä hinnalla. Ihan kuten Toukankin vaatteiden kanssa :) Alennusmyynnit ja matkoilla vastaantulevat outletit tulee tehokkaasti hyödynnettyä. Mutta ei mulla ylipäänsäkään ole tapana ostaa paljoa vaatteita. Olen hissukseen koonnut vaatekaappiani -periaatteella hiljaa hyvää tulee- ja alan olla aika tyytyväinen siihen :)

Tästä kuvasta näkee mun vaatekaapin peruspilarit. Ensimmäisenä pino H&M:n loistavia pitkähihaisia puuvillatrikoopaitoja (niitä L.O.G.G.:n 9,90€ maksavia), nämä käyvät päälle niin kotiin kuin monenlaiseen menoon. Olen pitänyt niitä juhlissakin silkkihuivilla asustettuna :) Ja kylminä talvipäivinä ovat kivoja aluspaitoja.

Seuraavasta pinosta löytyy osa mun kashmirneuleista, paitoja ja yksi mekko. Osa on pesussa - tai siis on odottanut koko kesän, että saisin aikaiseksi pestä ne käsin...

Kauimmaisena näkyy mun itsetekemiä paksuja neuleita: valkoinen on pitkä palmikkoneuletakki, jota pidän syksyisin ja keväisin takkina; oranssi on poncho, jonka neuloin Toukkaa odottaessani ison mahan suojaksi.

Tässä kuvassa on mun tän kesän tyypillisiä asuja. Käytän paljon hameita ja mekkoja ja omistan vain muutamat housut.
Costello Tagliapietran Uniqlolle suunnitelema helppohoitoinen trikoomekko; Ben Shermanin puuvillaneuletoppi ja Marc by Marc Jacobsin hame sekä Cacharelin ikuisuus sitten ostettu kukkamekko.

Tässä taas sen tyyppisiä asuja, joita pidin keväällä ja pidän taas taatusti ilmojen viilentyessä. Harmaa ja musta on yllättäen nousseet viimeaikoina kovastikin suosioon. Vielä jokunen vuosi sitten en omistanut yhtään mustaa vaatetta!
Uniqlon merinovillamekko ja Marimekon paksut sukkikset, Splendidin trikooneuletakki (tai miksi tuota nyt kutsuisi) ja cKJeansin farkkuleggingsit, Zaran raitapaita ja Karen Millenin tummanvihreä villaminihame.


Ja näissä asuissa voisin suunnata juhliin, kyläilemään tai vaikka miehen kanssa iltaa viettämään :)
Diane von Furstenbergin kietaisumekko, H&M:n paita + Hermèsin huivi ja Burberry Prorsumin hame, Dayn kauluspaita ja Alexander McQueenin musta leveähelmainen villahame.




5 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita! Hyvin sama värimaailma kuin minunkin vaatekaapissa :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniita asuja! Ihan mielettömiä löytöjä olet tehnyt, siis tuossahan on vaikka mitä laatumerkkejä;-) Noi alakuvan setit ovat kyllä täydelliset. Mulla on ihan sama juttu, musta ja harmaa on vasta parin viime vuoden aikana kolahtaneet kunnolla.

    Tosi kiva, kun tartuit haasteeseen ja jatkat tätä. Jään innolla odottamaan sitä seuraavaa osaa, mulla on "kutina" että sieltä löytyy vaikka mitä postaamisen arvoista;-).

    Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
  3. Vauhtivekaroiden äiti - Kiitos!

    Aamunkukka - Jos merkkivaatelöydöt kiinnostaa voin lämpimästi suositella Yooxia ja Outnettiä! ;)

    VastaaPoista
  4. Tulin vastavierailulle tänne ja liityin samantien lukijaksi -kiva seurata samanikäisen pienen miehen kasvua! Aika samantyyppiset vaatteet voisi eksyä minunkin päälleni. ;)

    VastaaPoista
  5. Todella ihania ja laadukkaita vaatteita sulla :)

    VastaaPoista