^
     

tiistai 10. tammikuuta 2012

Hankalat haalarit

Katkaisen blogihiljaisuuteni, sillä minulle on viimeviikkoina aiheuttanut päänvaivaa toppapuvut ja niiden hyvin toisistaan poikkeavat mitoitukset. Ajattelin, että näistä tiedoista voisi olla jollekin muullekin hyötyä, joten nappailin vähän kuvia:


Meiltä löytyy tällä hetkellä KOLME toppapukua. Oikeanpuolimmainen, tuo sininen Mini A Turen puku on se mikä on nyt käytössä. Se on kokoa 92 ja menee hyvin tämän talven (ellei tule äkillistä kasvuspurttia). Muut on yrityksiä hyödyntää alennusmyyntejä ja löytää puku ensitalveksi.

Ensin tilasin vasemmalla olevan hopeanharmaan Ticket to Heavenin puvun kun puvut oli joulukalenteritarjouksessa -50% (kaverin kanssa kimpassa niin ei tullut postikuluja).


Olin kuullut ja omastakin kokemuksesta (Plain Rainit) ajatellut, että Ticketit on reilua mitoitusta ja mietin jopa, että onko 98cm liian iso. Sen kuitenkin tilasin ja ei todellakaan ole liian iso. Tämä puku menisi nyt, jos menisi ollenkaan. (Ei kyllä ole edes sovitettu päälle.) Hihat tuossa 98cm Ticketissä on reippaasti lyhyemmät kuin MATin 92cm puvussa.


Ei se vielä mitään, Toukalla ei ole mitenkään pitkät kädet, joten tämä ei välttämättä olisi ollut ongelma. Mutta... Vaikka lahkeet on selkeästi pidemmät, on niska-haara mitta useamman sentin LYHYEMPI kuin Mini A Turen puvussa! Ei tule toimimaan, ei sitten millään. Toukalla on pitkä selkä, siitä haalarit on tähän asti jääneet aina ensimmäiseksi pieneksi.


Niinpä jouduin tilaamaan uuden puvun. Pelasin "varman päälle" ja otin Ej Sikke Lejn puvun koossa 104cm. Lazylazyn kautta (-50% muistaakseni tämäkin eikä postikuluja). Kokemusta löytyy merkin sisävaatteista, joissa laatu on ollut hyvä ja koot hyvin kokonumeroja vastaavia. Onneksi otin tuon isomman koon. Lahkeet on pidemmät ja haaramittakin onneksi hieman pidempi. 98cm tässä puvussa olisi varmaan ollut samaa kokoa kuin tuo MATin 92cm.


Hihat on näissä puvuissa samanmittaiset.

Tässä vielä nuo pukujen niska-haaramitat mittanauhalla mitattuna:
Mini A Ture 92cm - 59,5cm
Ticket to Heaven 98cm - 54cm
Ej Sikke Lej 104cm - 61,5cm

(Tässä näitä vertaillessa on mieleen hiipinyt sellainenkin ajatus, että josko tuohon meidän Mini A Turen pukuun olisi tullut väärä kokolappu ja puku onkin oikeasti 98cm. Jos jollain on kyseisen merkin pukua koossa 92cm tai 98cm niin kiinnostaisi kyllä kuulla tuo mitta niistä!)

Ollaan tykätty tuosta Mini A Turen puvusta kovasti, mutta niissä oli alennusmyynneissäkin hinnat vielä niin korkealla, että kokeiltiin jotain muuta. Ej Sikke Lejn puku vaikuttaa hyvältä. Siitä tosin puuttuu tuo vyötärön kiristämismahdollisuus mikä MATissa on, mutta muuten vaikuttaa oikein näppärältä ja kangaskin on yhtä ihanan pehmeää kuin Mini A Turen puvussa. Ticketin puku on selkeästi kovempi.



Ainut mutta tuossa Ej Sikke Lejn puvussa on tämä:


Lahkeessa on heijastinnauhat ommeltu ryppyyn ja osa ompeleista purkautunutkin. Taidan laittaa valmistajalle tämän saman kuvan ja katson mitä vastaavat. Vaikka alennuksesta puvun ostinkin, niin silti pitäisi tavaran olla ykkösluokkaista, kerta missään ei mainintaa pienistä mahdollisista virheistä ollut.

2 kommenttia:

  1. Minulle oli tiedossa, että MATin puvussa on reilu niska-haaramitta ja lyhyemmät lahkeet. Hihojen pituudesta en ollut tehnyt havaintoja muutakuin Molon kohdalla tuntuu että hihat on ehkä aavistuksen lyhyemmät kuin monilla muilla merkeillä. T2H sopii meille, kun lapsilla ei ole kovin pitkä selkä.

    VastaaPoista
  2. Itsekin parista haalarista postasin. Jos löytyy Travallelta mieluista pukua, niin niissä on tosiaan pitkä selkä mitta ja lyhyemmät lahkeet, mutta hihat ei ole lyhyet.

    VastaaPoista