^
     

tiistai 21. syyskuuta 2010

Silloin ennen

Taiteiden yössä käytiin Hakasalmen huvilalla katsomassa Signe Branderin ottamia kuvia Helsingistä 1900-luvun alussa. Kuvat olivat todella mielenkiintoisia, mutta paikalla oli niin paljon ihmisiä, että rauhallisesta tutkailusta ei tullut mitään. Huomasin, että kuvista on tehty myös kirja ja varasin sen itselleni kirjastosta. Kirjasta on tykännyt niin minä ja mieheni kuin meillä käyneet vieraatkin, joten voi olla, että sen joskus ostan meille omaksikin.

Yksi mielenkiintoisimmista asioista kuvissa on se kuinka ihmiset pukeutuivat silloin. Kuvissa esiintyy myös runsain mitoin uteliaita pikkupoikia, jotka näyttävät kerrassaan suloisilta polvihousuissaan. Ajattelin, että olisi kiva joskus pukea Toukkakin niin ja samalla muistin, että minähän ostin jokin aika sitten Fidasta jotain tähän täydellisesti sopivaa :)

Catiminin polvimittaiset henkselihaalarit, alla Marimekon raitapaita ja jaloissa pitkien sukkien sijasta modernimmin sukkahousut :)

I borrowed this book from the library. It's full of photographs taken in Helsinki about a 100 years ago. I loved poring over the photos and one of the things I noticed is that all little boys wore knee length trousers with long socks and thought it looked wonderful! Of course, I had to try the look on Toukka when I remembered I'd found these overalls from a flea market a while ago :)

2 kommenttia:

  1. Ymmärrän täysin "haikeutesi", olen ihan samaa mieltä. Vuosisadan alussa kaikissa kuvissa lapsilla on niin siistit ja kauniit vaatteet. Tytöillä valkoiset röyhelömekot, pojilla polvihousut ja pikkutakki, ja kaikilla lapsilla mustat tai valkoiset sukat kiiltävien kenkien kera;-). Valokuviin pääseminen on silloin ollut niin harvinaista herkkua että kuvaukseen on aina "tälläydytty". Mutta onpa jäänyt upeita muistoja tuleville sukupolville. Niin on kauniin nostalgisia kuvia Toukastakin!

    VastaaPoista
  2. Totta! Tuossa kirjassa tosin oli monia kuvia, joissa kuvaajalla oli tarkoitus kuvata vain katunäkymää ja kuviin on sitten sattunut milloin mitäkin ihmisiä, niin rikkaista kuin köyhistäkin perheistä, parhaimpiinsa pukeutuneena tai arkivaatteissaan.

    VastaaPoista