^
     

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Luetaan

Meillä luetaan paljon. Kirjoista tykkää niin isi, äiti kuin onneksi Toukkakin :)

Meillä ei enää nukuta päiväunia läheskään joka päivä, mutta pienelle päivälevolle mennään. Jos ei nukuta, Toukka yleensä hakee sänkyynsä satunnaisen määrän kirjoja ja lukee niitä yksikseen tai ääneen pehmoleluilleen :)

Olen järjestellyt Toukan huonetta vähän uusiksi ja kirjoilla on nyt kaksi hyllyä. Tässä on noin 2/3 Toukan kirjoista. Ne kirjoista, jotka selkeästi liittyvät johonkin vuodenaikaan, ovat esillä vain omana aikanaan ja loput on sitten jemmassa :)
Kirjat on hamstrattu kirjakauppojen alelaareista ja kirpputoreilta. Osa on saatu lahjaksi ja osa on tullut kirjakerhosta. Toukka kuuluu jopa kahteen kerhoon. Toiseen olen itse liittynyt ja toisen maksaa Toukan isomummi. Kaikkia paketteja en ota, vaan peruutan. Ne mitkä näyttää sekä kuvitukseltaan että juoneltaan meille sopivalta, sellaiset otan.

Sitten on vielä näitä kirjoja, joissa on enemmän tekstiä kuin kuvia tai joita muuten vaan pääsääntöisesti luetaan vanhempien kanssa yhdessä. Nämä majailevat lipaston päällä ja Toukka kyllä yltää täältäkin ottamaan haluamansa, mutta saavat sentään olla vähän enemmän rauhassa ;)

Lisäksi käyn Toukan kanssa lähes joka viikko kirjastossa. Palautetaan aina muutama ja lainataan muutama lisää.

Tässä on mun ja Toukan suosikkikirjat nyt syksyksi. Klassinen "Käpymetsässä punertaa" (mies muisteli, että hänellekin olisi näitä luettu pienenä), ihana ja Toukalle niin sopiva "Siilin sadepäivä" sekä suloinen "Lyhdyn loisteessa". Kaksi ensiksi mainittua on kirjastosta meillä lainassa, viimeisin on oma.

Luetaanko teillä? Onko tällä hetkellä jotain suosikkikirjaa, jota voisit Toukallekin suositella?

We love to read! Toukka has a lot of books and belongs to two book clubs. And we visited the library nearly every week :)

6 kommenttia:

 1. Meillä tykätään lukea, koko perhe! =D
  Lapsen suosikkeja tällä hetkellä ovat Richard Scarryn kirjat sekä Miina ja Manu-kirjat! =)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin luetaan paljon ja olen ostanut kirjoja alesta ja välillä kirjakerhoista. Meidän pojalle toimii kaikki autojutut ja Maisa-kirjat ovat myös tosi suosittuja. Mihin kirjakerhoihin te kuulutte? Mun suosikkikerho tällä hetkellä on Satumaa kirjakerho.

  VastaaPoista
 3. Scarry onkin jo tuttu ja suosittu :) Mutta Miina ja Manu, Tomppa ja Maisa syynätään seuraavalla kirjastoreissulla! Tuttuja nimiä, mutta ei vaan ole jostain syystä luettu. Kiitos vinkeistä!

  Tuuli - Me kuulutaan Lasten Parhat Kirjat -kerhoon (itse liitytty) ja Suureen Suomalaiseen Lastenkerhoon (isomummi). Täytyykin tutustua tuohon Satumaahan. Tuo mikä on itse hommattu on aina vaihdettavissa, tuo toinen on lahja ja se on jo pysyy ;) (kaikki mummini lapsenlapsenlapset kuuluu siihen).

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, täytyykin laittaa pari nimeä korvan taa!

  Siiri -kirjat ovat kuvitukseltaan ja juoneltaan hauskoja, samoin esim. Memmuli karkaa sirkukseen. Ehkä vähän isompien lasten (3-4v) kirjoja, mutta kyllä meillä tykätään niitä jo lukea.
  Joku vinkkasi Lapanen- ja Peukku-sarjoista, jotka oli mulle vieraita, mutta lainattiin sellainenkin kirja ja sitä on luettu nyt useamman kerran. Kummitukset tuntuu kiinnostavan :)
  Sitten mä tykkään lukea lorukirjoja ja onneksi tyttökin kuuntelee niitä mielellään. Tiitiäisen satupuu, Hannele Huovin tekstit jne. Aivan ihana löytö viime kirjastoreissulta oli "Isän kanssa" (Alison Ritchie). Supersuloiset kuvat ja sujuva suomennos: "oma isä onkin aina - isäkarhu kaikkein paras - isän kanssa ollaan kaksin - on isä niin iso ja rakas" <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Frida! Nyt meillä onkin iso lista kirjoja, joita etsiä :) Ihan mahtavaa!

  Tuollainen Isän kanssa -kirja olisikin hyvä, kun lähes kaikissa aina tuppaa olemaan vaan äiti. Tuo Lyhdyn valossa, jonka mainitsin, on senkin puolesta kiva, että siinä seikkailee isä ja poika :)

  VastaaPoista