^
     

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Viisi kehittävää lelua

Nyt kun kaappeihin on raivattu lisää tilaa, voikin alkaa miettimään millä ne taas täyttäisi ;)

Toki on hyvä olla leluja, joilla vain puhtaasti leikitään, mutta pidän myös kovasti niin sanotuista opettavaisista leluista. Parhaita on tietysti sellaiset, jotka soveltuvat hyvin molempiin toimintoihin :)

Tällaisista haaveilen, ja joku näistä varmaan tiensä meille löytääkin, viimeistään joulupukin mukana:Kid O:n väripalapeli ja Plan Toysin muistipeli (kuvat VUP babyn -sivuilta) sekä Bajon numerolauta (kuva Kahdesta Kuninkaasta).

Jotain meiltä jo löytyykin ja näihin kahteen olen etenkin ollut erittäin tyytyväinen:


Le Toy Vanin Nooan arkki (kuva Lelutalosta) ja Kids' Woodin aakkospalikat (kuva BR-Lelut).

Ensimmäisellä voi leikkiä, mutta sillä ollaan myös opeteltu parien muodostamista ja sorminäppäryys ja hahmottamiskyky kehittyvät kun etsii eläimille oikeaa aukkoa, josta ne saa laitettua arkkiin sisään. Palikoilla on kiva rakentaa tornia tai laittaa niitä takaisin vaunun kyytiin (koordinaatio), mutta lisäksi niissä olevien pienten kuvien avulla on opeteltu aikanaan sanoja ja värejä, pian toivottavasti kirjaimia ja numeroitakin.

Millaisia kehittäviä leluja teiltä löytyy? Mielelläni kuulisin suosituksia ja ostopaikkavinkkejä :)

I love the idea of educational toys. The first three are something that are on my shopping list, the last two we have here at home and I can recommend them :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti