^
     

torstai 4. elokuuta 2011

Yleisiä vinkkejä matkalle

Muutamia pohdintoja ja vinkkejä Skotlantiin suuntaaville ja yleisestikin 2+v. kanssa matkaaville.


Mökin vuokraaminen oli loistoidea! Se rauhoitti ekan matkaviikon kivasti ja normaalirytmistä kiinnipitäminen oli suht helppoa. Ja Toukka nukkui hyvin kun oli kaksi erillistä makuuhuonetta. Ja alakerrassa olohuone, jossa oleiltiin miehen kanssa iltaisin. Hotelleissa ja B&B:issä meillä oli se ongelma, että Toukka ei millään malttanut nukahtaa kun me oltiin samassa huoneessa, vaikkei oltaisi tehty muuta kuin luettu. Mökki vuokrattiin täältä.
Toukka on siitä helppo lapsi, että sen suurimpiin intohimoihin tällä hetkellä kuuluu pikkuautot. Meillä oli aina mun käsilaukussa tai miehen taskussa/repussa yksi tai kaksi autoa mukana ja niissä tilanteissa kun piti odotella eikä saanut juoksennella, ne oli kullanarvoisia. Niiden kanssa aika vierähti mukavasti niin ravintoloissa kuin lentokentälläkin.

Autossakin meillä oli aina yksi esillä. Muita automatkaleluja oli kirjat, lentokoneesta saatu pieni nalle ja edellisessä postauksessa nähty lippu. Autossa käytiin myös loputtomia keskusteluja aiheesta mitä mikin eläin sanoo:
Toukka: "Mitä koira sanoo?"
Minä tai mies: "No mitä?"
Toukka: "Hau hau! Mitä lehmä sanoo?"
Minä tai mies: "No mitä?"
Toukka: "Muaaa! Mitä lammas sanoo?"
Minä tai mies: "No mitä?"
Toukka: "Muaaa!" Ja mahdoton hihitys.
Minä ja mies muka järkyttyneinä: "Toukka! Ei saa huijata! Mitä lammas oikesti sanoo?"
Toukka: "Muaaa!" Ja entistä kovempi hihitys.
Ennen lehmää ja lammasta käytiin yleensä läpi myös orava, pupu, heppa, kissa, norsu, auto, moottoripyörä, traktori, rekka, kilpamoottoripyörä, taksiauto ja kala (vastaus tähän viimeiseen: "Ei sano mitään!").


Ravintoloissa käyminen oli helppoa. Lapsi oli tervetullut lähes joka paikkaan. Vain yhdestä pubista meidät käännytettiin pois koska sinne eivät alle 5-v:t saaneet tulla. Joka paikassa jossa söimme, siis JOKA paikassa, Toukalle tuotiin heti pyytämättä tehtävävihko/värityskuvia ja kasa värikyniä. Edellä mainittua pikkuautoa ei siis tarvinnut kaivaa esiin joka paikassa, jos piirtäminen maittoi pikkuherralle ;) Meistä tämä oli kiva tapa, tosin niiden ansiosta tuli sanottua myös lauseita, joita ei ikinä olisi uskonut joutuvansa sanomaan - kuten: "Ei saa piirtää pekoniin!"


Toukka keksi myös hyvin itse itselleen viihdykettä!

Luulimme, että Toukka oli nukahtanut, kun takapenkillä oli niin hiljaista, mutta vilkaisu sinne suuntaan todisti toisin. Toukka oli yltänyt avaamaan takapenkillä matkanneen repun sivutaskun ja löytänyt sieltä mustekynän... Tämä sattui vähän matkan puolivälin jälkeen ja tästä eteenpäin aina kun Toukka laitettiin istuimeensa kuului muka-hämmästynyt kysymys: "Oho! Kuka on piirtänyt??" Onneksi oli oma istuin matkassa. Olisi ollut kiva palautella tällaista vuokraamoon...

Just sharing some thoughts and tips about traveling in Scotland (and in general) with a small child. Renting a cottage was a great idea as it calmed things down a bit. Toy cars are a big hit with Toukka and fortunately easy to carry around, so we always had one or two with us to pull out when he was getting bored with waiting. And in Scotland everywhere we ate, he got some crayons and paper to draw on, without us having to ask :)
The last pic shows how he was able to come up with entertainment all on his own too ;)

1 kommentti:

  1. Hyviä vinkkejä! Ja voi Toukkaa mitä viihdykettä onkaan autossa keksinyt ;) Ja "älä piirrä pekoniin", hih! :D

    VastaaPoista