^
     

tiistai 23. elokuuta 2011

Tahranpoistoniksit - jatkoa

Huomasin, että Tahranpoistoniksit jakoon -postaukseni on yksi luetuimmista ja tajusin, etten ikinä kirjoittanut miten paitojen kanssa kävi.

Kävi niin, että päätin kokeilla monien suosittelemaa sappisaippuaa, mutta en koskaan löytänyt sitä kaupasta (etsin Citymarketista ja S-Marketista). Lukeeko pakkauksessa tosiaan vain sappisaippua? Ja miltä hyllyltä sitä kannattaisi etsiä? Ihan vain vastaisen varalle kyselen.

Joitakin viikkoja etsittyäni, päätin kokeilla Vanishiä (myöskin monien suosittelema). Joitakin viikkoja tässäkin meni kun en koskaan muistanut ostaa sitä kaupasta. Kunnes sitten muistin.

Ja tiedättekö, monta viikkoa likaisena lojuneet paidat todellakin puhdistuivat sillä! Hieman pessimistisenä laitoin paidat likoamaan Vanish-jauheveteen, uskoin tahrojen nimittäin olevan jo liian pinttyneitä ja paitojen auttamattomasti pilalla. 45 minuutin jälkeen huuhtelin ne ja heitin pesukoneeseen, jossa pesin ne normaalilla ohjelmalla ja normaalisti käyttämälläni pesuaineella. Ja niistä tuli puhtaita! Kuvassa olevien paitojen lisäksi käsittelyn sai myös tomaattikastikkeeseen tuhrittu valkoinen paita ja sekin puhdistui :)

A follow-up on the stain removel tips post. Vanish worked!


5 kommenttia:

 1. Meillä löytyy sappisaippuaa Prismasta, ja on tosiaan ihan sappisaippua nimellä :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja tuo Vanish on kyllä ihmeellinen aina! Minäkin pesin juuri yhden paidan sillä, mikä on ollut kaapissa varmaan 2 vuotta ja ne tahrat lähti pois, mitä paidassa oli!! :D

  VastaaPoista
 3. Sappisaippua on ainakin prismassa aivan muiden tahranpoistoaineiden vieressä.


  Voit tilata pullon myös mistine.fi

  VastaaPoista
 4. Sappisaippua on siellä pyykinpesuaineiden ja tahranpoistoaineiden kanssa samalla "osastolla" :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Oikealla osastolla siis olen pyörinyt. Täytyy vielä vaan koettaa estiä :)

  VastaaPoista