^
     

torstai 26. toukokuuta 2011

Tahranpoistoniksit jakoon!

En saanut tahroja erottumaan kunnolla missään kuvassa, mutta tämä meidän suosikkipaita on nyt kokenut kovia :( Tuo etumus on ihan täynnä oranssinpunaisia öljyisestä tomaattikastikkeesta tulleita tahroja.

Tai oikeastaan tarina menee niin, että Toukka söi pastaa tomaattikastikkeella eräs toinen paita päällään ja onnistui sitten sotkemaan tuon paidan toisen hihan kunnolla kastikkeeseen. Laitoin paidan pesuun ja kun otin sen pois koneesta hihassa oli edelleen tahroja. Laitoin paidan siis uudestaan pesuun ja laitoin tahrojen päälle tahranpoistoainetta. Tällä kertaa pesukoneesta nousi se sama paita edelleen tahraisena, mutta tahrat hieman himmentyneinä, ja tämä paita joka oli myös mystisesti saanut itseensä runsaasti samannäköisiä oransseja tahroja, vaikka siis tätä paitaa ei kyseiseen ruokaan ollutkaan sotkettu. Muut koneessa olleet vaatteet olivat puhtaita. En ymmärrä mitä on tapahtunut. Enkä ymmärrä miten saisin nämä tahrat pois.

Tämän paidan voi pestä 60C, sen toisen suosituslämpötila on 40C. Yleensä pesenkin tämän vaippojen seassa 60C, mutta tällä kertaa olin heittänyt sen "tavallisen" pyykin sekaan.

Osaako kukaan auttaa?

Looking for stain removal tips! This shirt is our favourite and now sadly covered in tomato sauce stains (although he never wore this when eating tomate sauce!) :(

10 kommenttia:

 1. Sappisaippua! Ihan ehdoton, tehoaa lähes kaikkeen. Ongelma tuossa voipi olla se, että tahrainen vaate on pesty jo pariin kertaan, olisi pitänyt heti laittaa tahranpoistoa tms.

  VastaaPoista
 2. Sappisaippuuaa minäkin olisin ehdottanut. Lähtee kivasti ainakin kakkatahrat vaaleista vaatteista :)
  -A

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen kuullut että sappisaippua ja aurinko tehoaisivat. Minä ajattelin auringolle näytellä muutamia meidän tahroja ja katsoa toimiiko :) Juurikin tuon takia luulen, että meidän Aarrekidit jää henkariin huoneeseen, itken kun niihin tulee lähtemätön tahra :D ;)

  VastaaPoista
 4. Mitä tahranpoistoainetta käytät? Minä olen jo vuosikausia käyttänyt Vanishin nestemäistä ja kaikki tahrat olen saanut pois :)

  VastaaPoista
 5. Vanishissa kun liottaa muutaman tunnin niin johan pitäis lähteä. Sappisaippuan sain itse toimimaan vasta niin, että antaa pari vuorokautta vaikuttaa niin tahrat lähtevät. Mut vaikutusaika on mielestäni tosi pitkä...

  VastaaPoista
 6. Sappisaippuaa minäkin suosittelen, sillä jos ei lähde niin ei sitten kyllä millään! :)

  VastaaPoista
 7. Ruokatahrat, varsinkin rasvaiset, lähtee parhaiten Fairylla... tai varmaan muukin käsitiskiaine käy ;-) Sappisaippua ei mielestäni noihin niin hyvin tepsi, ulkona tulleisiin tahroihin taas tosi hyvin.
  -Maarit

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kiitos, kiitos! Taidan ensiksi kokeilla tuota Fairyä kun sitä löytyy kotoa. Meillä on tällä hetkellä Omon jotain tahranpoistoainetta, mutta laitan sekä tuon Vanishin, että sappisaippuan ostoslistalle :)

  VastaaPoista
 9. Sappisaippuaa käyttäessä ei kannata luovuttaa, jos ei ekalla kerralla lähde. Kastelen likaisen kohdan ja hankaan -runsaasti- sappisaippuaa siihen, annan vaikuttaa (yön yli tms), ja sit koneeseen. Oon saanut valkoiset sammarit takas valkoisiksi, vaikka pesun jälkeen olivat ottaneet punaisesta villapaidasta itseensä väriä aikoinaan.. Vaatihan se työtä, mut sammarit oli silloiset lempparit :D Fairy tehoaa kyl rasvatahroihin hyvin, mut senkin kannattaa antaa vaikuttaa jonkin aikaa ennen pesua :)

  Meillä kans varmaan Aarrekidit jää pitämättä, kun pelkään tahroja :D Samoin pari muuta juttua.. Ei kai niitä pitäis pelätä, mutta tuntuu että ainahan ne ihanimmat jutut sotkeutuu lähtemättömästi.

  VastaaPoista