^
     

tiistai 24. toukokuuta 2011

Arjen luksusta

Tässä yksi viime lauantain Myyrmäkihalli-visiitin löydöistä. Pieni teekannu 1,30€.

Minulle hyvä tee on sitä paljon puhuttua arjen luksusta. Juon teetä monta kuppia päivässä ja ostan hyvälaatuista teetä sitä varten. Yksi iso teepannu kotoa jo löytyy ja se on aina käytössä kun juojia on useampia. Haave pienestä pannusta on pyörinyt mielessä ja nyt kun tämän näin ja näin edullisesti sain, se vihdoin toteutui. Pannussa haudutettu tee kun on vaan niin paljon parempaa kuin siivilässä tai teepallossa. Käytän siis irtoteetä ja kannussa teelehdet pääsevät kunnolla avautumaan. Tähän kannuun mahtuu noin puolitoista muumimukillista mikä on juuri sopiva määrä :)

Tässä tämän hetkiset teesuosikkini. Earl Grey (aidolla bergamotilla maustettuna) on se tee, mitä voisin juoda vaikka joka päivä elämäni loppuun asti! Tätä on löydyttävä kotoa aina. Toinen tällä hetkellä kovassa käytössä oleva on Tit Kon Yum, miellyttävä, jutusteluun sopiva, pehmeä oolong. Ja uusin ostos ja näin tuoreeltaan aivan mahtava: Seeyok darjeeling, tämän kevään poiminnasta. Mustaa teetä joka on niin tuoretta että on vielä vihreää :) Ja tämä on vielä luomuakin!

Tästä kuvasta käy aika selvästi ilmi se mistä teeni tykkään ostaa :) Eli Eerikinkadulla sijaitseva Théhuone on vakiopaikkani. Sanoisin, että noin 80% kaapista löytyvästä teestä on tuolta, loput on saatu lahjaksi tai ostettu matkoilta (kiinalaista Kiinasta ja japanilaista Japanista).

My everyday luxury: good cup of tea :) I just bought the small teapot from a flea market.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti