^
     

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Syksyä ja talvea - ja liuta kysymyksiä

Huh, olipahan urakka! Kävin eilen läpi kaikki Toukan syys- ja talvivaatteet, viimevuotiset ja varastossa olevat ulkovaatteet siis. Nyt on selvillä se mitä OIKEASTI tarvitaan. Jotain kysymyksiäkin heräsi ja mielelläni kuulisin teidän mielipiteitä niihin!
Tällaista meiltä löytyy:

Syksyksi Imps&Elfsin pikkutakki (edullinen, käyttämätön, eBay löytö!). Hihat on vielä vähän pitkät, mutta on kapea malli ja selkämitta sen verran lyhyt, että jos jäädään hihoja odottamaan niin voipi olla muuten sitten pieni. Kaveriksi sopii Aarrekidin pipo ja huivi, Mini Rodinin tiikeripipo ja Popin keltainen pipo, jos pipoa tarvitaan.

Tummansininen Plain Rain with fleece, oli jo keväällä käytössä, menee edelleen hyvin. Harmaat kurarukkaset Reiman ja ruskeat välikausirukkaset Jonathanin.



Tämä kevääksi ostettu Espritin armeijahenkinen collegetakki sopii myös vielä. Tämän kanssa käy samat pipot kuin ylläkin. Nuo vihreät lapaset on NameItin (ja omppukuvioiset Småfolkin) ja vihreä sävy on mielestäni täsmälleen sama kuin Aarrekidin pipossa.



Mini A Turen anorakki (käytettynä eBaystä) sopii myös ja sen kanssa käy Aarrekidit ja Popin keltainen pipo.



Lisäksi meillä on tämä myöskin viime keväänä ostettu Mini Rodinin fleeceasu, joka on käytössä automatkoilla niin syksyllä kuin talvellakin ja kylminä syyspäivinä ja leutoina talvipäivinä esim. kauppareissuilla (kun mennään autolla). Tämän kanssa käy samat kuin yllä + mun viime talveksi neuloma setti (pipo, huivi ja lapaset). Myös Popin alekorista löytyneet pinkin villalapaset sopisi tähän :)



Talveksi löytyy viime talvena jemmaan ostettu Gapin tummanruskea villakangasduffeli. Tämä myös edullinen eBay ostos!



Toppahaalarina on tämä Mini A Turen ihanan sininen haalari. Ostin sen jemmaan viimetalvena, mutta kun talvi vaan jatkui ja poika vaan kasvoi, otettiin se käyttöön ja alkuvuodesta, kun vanha haalari jäi auttamatta liian pieneksi. Sovitettiin tätäkin ja pitäisi mennä ainakin alkutalven. Katsotaan aleista sitten taas seuraavaa kokoa ;)



Popin keltainen pipo käy tämänkin kanssa (on vähän paksumpaa trikoota), samoin kuin mun neuloma. Lisäksi on vielä viime talvenakin jo käytössä ollut mun vanha pupunkorvainen karvahattu :) Topparukkasia löytyy viimevuotiset mustat Lindexin Thinsulatet, tumman harmaat Reimatecit ja uutena anopin joskus jostain ostamat ruskeat Lassien G-Techit. Onko kellään kokemusta noista jälkimmäisistä? Onko hyvät ja lämpimät? Viime talvena huomasin, että Reimatecit ei juurikaan lämmittäneet, mutta pitivät hyvin vettä kun taas Lindexin oli lämpimät mutta eivät pitäneet yhtään vettä.


Mietin, että tarvitaanko täksi talveksi jotkut uudet? Nuo viimetalviset tuntui edelleen sopivan, mutta olen vähän pihalla näiden kokojen kanssa. Reimateceistäkin olin ostamassa pienempää kokoa, mutta myyjä neuvoi ottamaan isommat.


Joukon viimeisenä vielä talvella Stockan alen loppurysäyksestä bongattu Benettonin untuvatakki. Tuon saa käännettyä eli voi pitää joko kiiltävää vihreää takkia tai mattapintaista kirkkaan sinistä. Myös hupun ja hihat saa irti eli voi pitää toppaliivinä. Meillä ei ole koskaan ollut toppaliiviä, mutta muistelisin että viime syksynä niitä vilisi blogeissa paljonkin. Millaisessa säässä ja tilanteessa olette käyttäneet toppaliivejä? Mitä alle kannattaa pukea?


Näiden kuvattujen lisäksi löytyy sitten vielä eripaksuisia kypärämyssyjä ja kauluri.




Kenkävalikoima on tässä. Bisgaardin kumpparit menee edelleen. Pakkaspäiviin on Bisgaardin karvavuoriset nahkasaappaat. Punaiset Kottet menee vielä alkusyksyn ja lisäksi on Vansin mustat fleecevuoriset tennarit. Puuttuu vielä ulkoleikkikengät, jotka oikeastaan pitäisi ostaakin nyt heti.

Paljon siis jo löytyy, mutta jotain vielä tarvitaankin. Ostoslistalla on:

-pihaleikkikengät

-vuorellisia housuja kuivien syyspäivien pihaleikkeihin

-kurahousut/sadeasu (Plain Rain on toki vedenpitävä, mutta varsinaisessa sateessa ulkoilessa tykkään kuitenkin laittaa perinteiset kuravaatteet. Ja onpa sitten vara-asu jos Plain Rain on märkä/pesussa tms.)

-ohut villa-asu kerrospukeutumista varten (viime vuonna meillä oli tämä Molon haalari, tänä vuonna toiveissa kaksiosainen)

-välikausirukkaset (mitkä olisi hyvät?)

-mahdollisesti topparukkaset?

-lämmin hattu pakkasille (tykkään tästä Mini Rodinin uutuudesta, mutta onko se tarpeeksi lämmin? ja käykö se meidän talvivaatteiden kanssa?)


Haluaisin myös neuloa Toukalle uuden pipo-lapas-huivi setin, mutta mikä väri olisi hyvä? Minkä värisen pipon voisi laitta pinkkien lapasten kanssa? Pinkkipipo kun taitaisi olla jo vähän liian tyttömäinen, varsinkin tuon duffelin kanssa.


I went through Toukka's clothes for fall and winter to see what still fit and what we had, to find out what we need :)


4 kommenttia:

  1. Teiltäpäs löytyy kaikkea ihanaa! Pitäs itelläki käydä kaikki tässä joku päivä läpi.. Se on vaan niin kova homma - neljän lapsen siis :-D Tuollaista harmaata mini a turen anorakkia oon katellu meidänki nuorimmalle, koosta en vaan tiedä..mikä koko teillä on? Meillä noel käyttää n.92 kokoa nyt niin mikähän tuossa olis hyvä koko?

    VastaaPoista
  2. Hyvä setti vaatteita teillä on, pitäisi itsekin tehdä sama urakka!
    Toppahanskoja minäkin olen pitkään pähkäillyt. Meillä oli viime talvena Lennen hanskat, jotka olivat lämpimät (pörrövillasisus). Olisikohan joskus ääriolosuhteissa päästäneet vähän märkää läpi, mutta silloin kai kannattaisi pukea päälle kurahanskat? Rasavilliä on monissa blogeissa kehuttu. Molon hanskat on tyylikkäät, mutta ei ole kokemusta. Me ollaan kylmimmillä keleillä puettu alle Ruskovillan villatumput.

    Ruskovillan alusasut on hyviä, samoin Po.pilla on ohuita villa-aluspaitoja ja -housuja.

    Noi pinkit hanskat on hauska piristys. Mitä jos neuloisit myssyyn vain pienen pinkin tehosteen, esim raidan. Muuten se voisi olla esim musta, harmaa tai ruskea. :)

    VastaaPoista
  3. Jonna - Varmasti on hurja homma käydä neljän vaatteet läpi! Toukan anorakki on kokoa 2v ja meillä myös käytössä pääasiassa 92cm vaatteet. ja pojalla pituutta pikkasen reilut 90cm. (Kuva taitaa vähän vääristää värejä, tuo meidän anorakki on oikeasti tummabeige.)

    Frida - Iso kiitos hyvistä vinkeistä! Noi kurahanskat on vaan sen verran kapeat ettei niitä toppahanskojen päälle saa... Mutta tuollaiset Ruskovillan lapaset pitäisikin hommata :) Ja tosiaan, tumman harmaa tai ruskea pipo kapealla pinkillä raidalla voisi toimia!

    VastaaPoista