^
     

torstai 17. helmikuuta 2011

Minkä kokoiset kengät?

Mä olin sitä mieltä, että en osta varastoon ensi talveksi kenkiä, mutta nyt on monia ihania pareja hyvään hintaan eri kaupoissa ja hirmuisesti houkuttaisi yksi niistä napata Toukalle. Mutta minkä kokoiset?

Talvikengät on nyt kokoa 22 ja ne on käymässä pieneksi. Kevääksi onkin ostettu kengät koossa 24. Mutta eikai se jalka voi noin hurjaa tahtia kasvaa koko vuotta? Itse jotenkin ajattelen, että 26 voisi olla se oikea koko ensi talvena, mutta mitä te muut arvelette? Tietysti lisähankaluutta tuo se, että saman kokonumeron kengät voi olla hyvinkin erikokoisia eri merkeillä. Esim. tuon 26 koon sisämitta tuntuu vaihtelevan 16,3cm-16,7cm välillä.

14 kommenttia:

 1. Olen itse pohdiskellut ihan samaa. Ja kesäkenkienkin ostaminen tässä vaiheessa tuntuu vaikealta! Sällin jalka on nyt n.13,4 cm pitkä, joten olen ajatellut että kevätkengillä lienee parasta olla mittaa jotain 15-15,5 cm (?). Taitaa meillä kyllä jäädä tu talvikenkien jemmaan ostaminen, kun aivan varmasti ostan väärän koon! :/

  VastaaPoista
 2. Mä en uskalla yhtään ostaa kenkiä jemmaan, kun aina ne koot menee ihan pieleen :/

  VastaaPoista
 3. Mää en uskaltanu ostaa jemmaan ens talven kenkiä, vaikka lähikenkäkaupassa on loppuunmyynti ja kaikki ois niiin halpaa.... Myyjä siellä sano, että 1-vuotiaalla jalka kasvaa noin 2cm vuodessa. Tiijä sitte :) eiköhän se kuitenki oo aika yksilöllistäkin.

  VastaaPoista
 4. Hih, kiva kuulla, että en ole ainut jolla on sama pulma :) Tuntuu, että niin monet osaa ostaa varastoon. Halvat hinnat mua houkuttaa, ja tiedän, että ensi talvena sitten taas kiroan kuinka kalliita lasten kengät on. Mutta voi olla, että jää multakin ostamatta, kun epäröin tämän koon kanssa niin paljon.

  VastaaPoista
 5. En mä kyllä usko, että jalankoko hyppäisi vuodessa koosta 22 kokoon 26. Meillä nyt talvikengät kokoa 24, on edelleen sopivat, eli menee loppuun asti. Kevääksi on tennarit kokoa 24 ja ne muut kengät 25(mahtuu villasukkaakin). Ensi talveksi uskon meille riittävän koon 26. Eli mä uskon, että pari kokoa isompi seuraavalle vuodelle, tietty riippuen kengästä.

  VastaaPoista
 6. Meidän neidin jalka viime kesänä 1,5v oli 21-22, alkutalvessa meni talvikengät 24 ja nyt tammikuussa piti ostaa 2 v 1 kk vanhalle koossa 26 uudet talvikengät (jalka reilut 15 cm)! Joten ensi talveksi en uskalla jemmata yhtään mitään - entäs jos jalka ei kasvakaan. Ensin ajattelin, että saahan niitä halvalla, mutta mielummin ihan sopivat sitten vaikka täyteen hintaan!

  VastaaPoista
 7. Meillä on nyt kenkä 26-27 ja ensi talveksi ostin koon 30 kengät, en kyllä yhtään tiedä natsaako koko mutta saa ne sit myytyä eteenpäin! :D

  VastaaPoista
 8. Mä nään punaista kun katson näitä koko juttuja. SISÄPOHJA ratkaisee. Kannattaa vaikka katsoa jonkun kenkäkaupan sivuilta. Esim superfitit on pieniä, tepsut reilusti isompia. Ja se oli vaan esimerkiksi! Kavatit numero 1 kengät on reilumpia, kottet pienempää mitoitusta. Ihan kavatin nettikaupan sivuilta voi käydä katsomassa

  VastaaPoista
 9. Meillä oli esikoisella talvikenkä yksivuotiaana kokoa 22 ja seuraavana talvena 25, nyt kolmantena talvena on kuitenkin menty vieläkin koossa 26! En uskalla arvata ens vuoden kokoa, en edes kevään... 6-vuotiaalla siskolla koko 34 ja en tajua, että voisiko pojankin jalka kasvaa kolmessa vuodessa 8 numeroa!

  Ja onhan se helpompi puhua kengännumerosta, ymmärrän toki että sisäpohjan mitat vaihtelevat mutta siis SUURINPIIRTEINhän ne ovat sisämitoiltaan melko samanlaisia. Ja kun katsoo noista kaavioista, osuu ainakin meidän käyttämistä merkeistä sisäpohjamitta niin, että samaa kokoa suositellaan usealla merkillä :)

  VastaaPoista
 10. Sama ongelma monella, siis meilläkin, kävin juuri katsomassa http://www.kipinkapin.fi/ kaikki kengät alessa. Kokoja kyllä aika huonosti tarjolla..

  VastaaPoista
 11. Anonyymi - Ei tässä nyt suuttua tarvitse. Eiköhän me kaikki tiedetä, että sisäpohja on se mikä kertoo sopiiko kenkä vai ei. Tuskin kukaan tunkee väärän kokoista kenkää lapsensa jalkaan vain koska siinä on tietty numero pohjassa. Mainitsinhan itsekin, että eri merkkien välillä sisäpohjan pituus vaihtelee. Olen ihaa samaa mieltä kuin HeidiM, eli kengännumeroista on helpompi puhua, varsinkin näin yleisellä tasolla.

  Annika - Kyllä mustakin tuntuu vähän hurjalta että vuodessa kasvaisi neljä numeroa, mutta toisaalta, kun nyt se 24 (ainakin noissa meillä olevissa kengissä) on ihan muutamaa milliä vaille oikea koko, niin tuntuu sekin hullulta, että jalka ei siitä enää ennen ensi talvea kasvaisi. Onhan sekin toki mahdollista.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista! Mä jään pohtimaan tätä asiaa :)

  VastaaPoista
 13. Jos tekisit kompromissin ja otat koon 25, veikkaisin että taatusti menevät alkutalven. Ostat sitten isommat, jos tarvitsee. Omasta kokemuksesta sanon että itse olen onnistunut aika hyvin niin että olen aina ostanut seuraavaksi talveksi kahta numeroa isommat, ja tuo on toiminut loistavasti tähän viiteen ikävuoteen saakka. Nyt en enää uskaltanut koska näyttää ettei jalka kasvaa enää tuota vauhtia;-). " mun" logiikalla Toukalle siis saattaisi mennä vielä koko 24, mutta varman päälle itse ottaisin koon 25.

  House of Kidissä yms. laatukenkiä myyvissä nettikaupoissa on niin hyvät mitat sisäpohjille että pystyt ihan taatusti ottamaan riskin. Nyt tosiaan tekisi hyviä löytöjä!

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 14. Nuo kengänkoko-asiat on kyllä hankalia, kun sitä jalankasvua ei voi juurikaan ennustaa etukäteen. Täytyy arvailla ja saahan nuo kengät hyvin myytyä sitten eteenpäin jos koko ei osu oikeaan. Nyt tekisi kyllä hyvään hintaan löytöjä, itsekin olen miettinyt mutten vielä ostanut...

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista