^
     

maanantai 3. toukokuuta 2010

Toukan valtakunta

Simat on lähes juotu ja yksi munkki on enää jäljellä. Vappua on siis vietetty ja nyt paluu taas arkeen :)Viime viikolla ahkeroitiin Toukan huonetta valmiiksi. Viimeisin asia oli tuon liitutaulun kiinnitys seinään. Malli on Ikean, mutta tämän yksilön löysin lähi-Fidasta valmiiksi hiottuna hintaan 2€ ja mies sitten spray-maalasi sen valkoiseksi. Nyt se on vain sisustuselementtinä, mutta myöhemmin Toukka voi vaikka ottaa tuolin alleen ja piirrellä taululle itse, tai sitä voi käyttää vaikkapa numeroiden opettelemiseen tai muuhun sellaiseen :)

Tämä huone oli ennen meidän työhuone, ja seinät oli silloin jo siniset. Pitkään pähkäiltiin, että maalataanko seinät Toukkaa varten uudestaan. Minä en osannut päättää väriä ja miestä ei maalaus innostanut, joten jätettiin sitten siniseksi ja laitettiin muu sisustus sopimaan siihen :) Käytettiin paljon muita, vaaleampia, sinisen sävyjä ja valkoista, ettei huoneesta tullut liian synkkä.


Pienessä asunnossa ei pystytty koko huonetta omistamaan Toukalle. Valkoisessa kaapissa ja tässä lipastossa on meidän vanhempien tavaroita. Lipaston päällä osa Toukan kirjoista ja seinällä eBay-löydöt: alkuperäisen Peter Pan -kirjan kuvitusta sekä postissa sitä suojannut kansipaperi (?), jossa teksti "One day they were overheard by fairies...", jonka halusin myös kehystää :)

Kalustettiin huonetta pienellä budjetilla. Pyöreä pöytä oli ennen meillä tilanjakana pitkänmallisessa olohuoneessa, jossa ei enää ollut tälle tilaa kun työhuone muutti sinne :) Sen on äitini ostanut antiikkiliikkestä joskus ennen minua ja antanut sitten meille kun se ei enää sopinut heidän kotiinsa :)

Nojatuoli oli myös ennen olohuoneessa. Se on Iskun, mutta ostettiin siihen valkoinen päällinen Ikeasta, jotta saatiin sopimaan paremmin sisustukseen. Sänky on myöskin Ikean, mutta sekin ostettiin käytettynä.

Tuolin päällä on tekemäni pieni tyyny ja vielä vanua ja taustaa odottava tilkkupeitto.

Sängyn päällä Toukan Kiasman värileikissä tekemää taidetta.Tämä seinä on vähiten mairittelevin :) Vaipat vaihdetaan nykyään lattialla, sillä Toukka pyörii ja hyörii sen verran paljon. Vaippoja, lakanoita ja leluja säilytetään hoitopöydällä kuitenkin edelleen. Kunhan vaipoista päästään tähän tulee varmaankin lelulaatikko tai pieni pöytä ja tuoli :)

Nurkassa vaatekaappi Toukan vaatteille ja seinällä työhuonettakin koristaneet Afrikasta tuotu kirahvi (öljykangasta tms.) ja 50-luvulta olevat eläinprintit.

4 kommenttia:

 1. Todella viihtyisän oloinen huone! =)

  VastaaPoista
 2. Niin minustakin, kyllä tuolla pienen pojan kelpaa uinua. Tuo sinisen sävy yhdistettynä valkoiseen on todella kaunis!

  Oikein kivaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Kiva huone Toukalla!

  Mä tykkään tosi paljon värikkäistä seinistä ja meiltäkin niitä löytyy. Ne on kuitenkin aika helppo vetää sit valkoisella, jos alkaa värit kyllästyttää :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! :)
  Mä myös tykkään siitä, että on vähän väriä. Olohuone ja makuuhuone on "neutraalimpia", mutta keittiöstä löytyy sitten vaaleanvihreät sienät ;)

  VastaaPoista