^
     

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Matkakertomus - osa 2

Matkan toisella viikolla sanottiin Braemarille ja mökille hyvästi ja tehtiin auton kanssa vähän laajempi lenkki Skotlannissa. Ajettiin ensimmäiseksi Skyen-saarelle.

Matkalla sinne pysähdyttiin Boat of Gartenissa katsomassa höyryjunaa. Paikalla sattui olemaan höyrykulkuneuvojen kokoontuminen, joten nähtiin jos jonkin moista puksuttajaa ja kaksi oikeaa isoa höyryjunaa! Toukka oli tietysti haltioissaan, mutta oli siinä meille aikuisillekin hämmästelemistä :)


Lounastauko pidettiin Loch Nessin rannalla. Harmiksemme silloin satoi kovasti ja näkyvyys oli muutenkin huono. Nessie jäi siis näkemättä ;) Kuvassa Toukka syö eväitä auton takakontin laidalla istuen. Oli muuten kivaa sekin :D
Skyen saarella vierailtiin eri käsityöläisten pajoissa, Macleodin klaanin linnassa ja ajeltiin ympäriinsä katsomassa upeita maisemia. Satoi, mutta siitä huolimatta vietettiin reilu tunti rantakalliolla kiipeillen.


Saarelle ja sieltä poiskin ajettiin tietä, joka kulki aivan merkillisen kauniiden vihreiden vuorten välistä. Vuoret oli siis aika korkeita, mutta ihan kauttaaltaan ruohikon peitossa. Upeita!


Skyestä suunnattiin loppulomaksi kaupunkeihin. Ensin Glasgowhun, jossa käytiin shoppailemassa ja lounastamassa Willow Tea Roomissa. Teenjuojien keskuudessa paikka on aika kuuluisa, mutta oli kyllä sitten loppujen lopuksi vähän pettymys.


Mies oli keväällä Glasgowssa työmatkalla ja nähtiin hänen siellä tapaamaansa kaveria. Miehet lähtivät transport-museoon ja minä jatkoin kauppojen koluamista :) Paljon ei jäänyt käteen, mutta se mitä jäi olikin sitten aivan mahtava löytö. TK Maxxistä bongasin alerekistä See by Chloén 450 punnan silkkimekon 27 punnalla! Katsoi kassaneitikin hintalappua muutaman kerran ja onnitteli sitten hyvästä löydöstä :)


Viimeiset päivät vietettiin kauniissa ja muutenkin ihanassa Edinburghissa. Tutustuttiin Edinburghin historiaan mm. People's Story -museossa ja Georgian Housessa. Minä kävin myös Mary King's Close -kierroksella. Alle 5-vuotiaita ei saa ottaa mukaan, joten emme voineet kaikki mennä.

Sattumalta löydettiin myös todella nätti pieni puutarha, joka oli tehty 1700-luvun puutarhojen näköiseksi. Siellä oli kiva äidin ja isin hetki istahtaa ja lepuuttaa jalkojaan ja Toukan puolestaan juosta, juosta ja juosta!
Käytiin myös katsomassa Edinburghin linna, miljoonan muun turistin kanssa.


Miehen tutkiessa linnan alueella jotain sotamuseota kaikessa rauhassa, me mentiin Toukan kanssa lounaalle paikan kahvilaan. Reiluna äitinä ostin pojalleni kinkkuvoileivän, mutta oma lounaani koostui isolla kermamäärällä vuoratusta skonssista ;) Tee on intohimoni, kuten on ehkä tullut ilmi, ja skonssit vakioruokaani anglomaissa, joten monia tuli tämänkin matkan aikana maisteltua. Ja täytyy sanoa, että yllätyksekseni tässä turistirysän isossa kahvilassa nautin matkan parasta teetä ja skonssia!

Sitten olikin aika suunnata lentokentälle, palauttaa auto ja palata kotiin! Oli kyllä aika mielenkiintoinen kokemus lentää Edinburghin +14C illasta Suomen +24C yöhön!

Bloggaan vielä matkasta ostopostauksen ja yleisten huomioiden ja vinkkien merkeissä :)

Part 2 of our travelogue. During the second week we visited Isle of Skye, Glasgow and Edinburgh. Isle of Skye has many interesting artist and craft galleries and beautiful scenery. Glasgow was great for shopping :) And Edinburgh is a very, very beautiful city filled with interesting history!2 kommenttia: