^
     

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Matkakertomus - Osa 1

Kotona ollaan ihanan matkan jälkeen! Skotlannissa on erittäin kaunista ja paljon mielenkiintoista nähtävää. Ja siellä on kylmä. Keskilämpötila meidän matkalla taisi olla 15C, parhaimillaan päästiin 20C. Täällä kotona on onneksi taas saatu nauttia lämmöstä senkin edestä :)

Kirjoittelen tässä vähän matkakertomusta ja jaan sen kahteen osaan kun kuvia ja kerrotavaa on niin paljon.

Toukasta oli todella jännitävää mennä lentokentälle ja lentokoneessa. Muistissa oli vielä Dubain-matkan lennot. Nalle-reppuun poika pakkasi kotona muutaman auton ja pieniä kirjoja ja ylpeänä kantoi reppuaan itse ;)


Ensimmäinen matkaviikko vietettiin Braemarin kylässä ja tehtiin sieltä sitten retkiä lähemmäs ja kauemmas. Ensimmäisiä vierailukohteita oli Discovery-laiva Dundeessa. Tänne mentiin miehen pyynnöstä, mutta oli kyllä mielenkiintoinen paikka, Toukkakin tykkäsi.


Mun toiveesta kurvattiin sitten Glamisin linnaan. Löydätkö Toukan ja minut kuvasta? ;)


Toukka pääsi myös silittelemään näitä suloisia ylämaan lehmiä.


Braemarin ympäristössä on useitakin paikkoja missä voi patikoida hienoissa maisemissa (tosin tuntuu ettei Skotlannista muunlaisia löydykään). Kanervaa oli paljon ja siinä oli pehmeä makoilla!

Kanervan paljoutta oli hankala saada kuvattua hyvin, mutta tästä ehkä jotain käsitystä saa. Kaikki tuo tumma on siis kanervaa. Näitä nummia toivoin näkeväni ja onneksi näin.


Rakastan kanervia ja rakastan uuden pokkarin supermakro-ominaisuutta :)


Toukasta meidän patikointiretket oli hauskoja. Välistä käveli omin voimin, välistä kulki isänsä selässä Manducassa (nukkui jopa yhdet päiväunet siinä!). Parasta oli purot, joet ja vesiputoukset. Ja niihin piti aina päästä heittämään kiviä (tai käpyjä tai risuja kivien puuttuessa).


Kaikista parasta oli kuitenkin eväiden syönti :) Usein ehdittiin kulkea vain muutama metri kun Toukka jo tomerana ilmoitti: "Ja sitten syödään eväitä!"


Meillä oli kokoajaksi auto vuokrattuna, joten sen kanssa tehtiin vähän pidempiä päiväreissuja. Käytiin mm. Cullodenin kentällä ja katsomassa sen lähellä olevia Clava Cairns -kivirykelmiä sekä Fort Georgessa.


Matkan aikana satoi usein ja Toukalla oli vielä erinomainen taito kaatua tai muuten vaan päätyä aina siihen mutaisimpaan kohtaan. Tässä heppu on juuri tehnyt mahalaskun Clava Cairnsillä paikan lähes ainoaan kuralammikkoon!


Braemar on ihan lähellä Balmoralia, joten tottakai meidän täytyi käydä katsastamassa kuningattaren ylämaiden residenssi. Tällaiselle anglofiilille ja kuninkaallisten seuraajalle ja etenkin kuningatar Victoria -fanille, se oli kyllä hieno kokemus vaikkei linnaa juurikaan sisältä nähnyt :)

We are back from our trip to Scotland. I loved Scotland! Very, very beautiful and so many interesting things to see! For the first week, we had rented a small cottage in Braemar. We did hikes from there and used our rental car to do longer day trips to places like Culloden and Glamis castle. This part 1, part 2 will follow.2 kommenttia:

  1. It looks like you had a lovely time and saw some beautiful places!!

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia, kyllä teillä on ollut varmaan mahtava reissu!

    VastaaPoista