^
     

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Dubai

Kotona ollaan! Tai siis mun vanhempien luona, kun putkiremontti jatkuu vielä tämän viikon. Matka oli onnistunut, vaikka epäonneakin oli mukana tällä kertaa tavallista enemmän. Dubai oli kohteena erittäin mielenkiintoinen. Me ollaan matkustettu paljon, mutta ei olla kyllä koskaan oltu missään samanlaisessa paikassa ennen. Sekä kuiva aavikko että arabi- ja muslimimaa oli meille jo sinällään uusia kokemuksia (tai no ollaan me oltu Malesiassa, mutta se ei kuitenkaan ole ihan niin muslimimaa kuin Emiraatit) ja myös kaupunki jo sinällään oli jotain ihan muuta. Kaikki on niin tekemällä tehtyä, että koko paikka tuntuu keinotekoiselta. Ja Dubai jos mikä on oikeasti monikulttuurinen paikka!

Paljon ehdittiin viikossa nähdä ja tehdä. Yläkuvassa ollaan Jumeiran yleisellä rannalla iltakävelyllä. Toukka vähän hämmästeli hiekan tuntua paljaissa varpaissa :D
Ja jos mä nyt mainitsen Toukan vaatteetkin kun tää kuitenkin tavallaan on lastenvaateblogi: hattu H&M, paita Katvig, leggingsit Popupshop.

Käytiin ihailemassa maisemia auringonlaskettua maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Kalifasta.

Tehtiin puolen päivän retki Omanin puolelle Hatta-vuoristoon. Karun kaunista! Matkalla sinne nähtiin sitten niitä perinteisempiä aavikoitakin :) Ja kameleita!

Toukka jaloittelee ja esittelee safarityyliään :)
Hattu H&M, aurinkolasit RetroBanz, paita H&M, polvihousut Minymo (samat oli käytössä jo viime kesänä! Shortsit on käteviä kun pituus ei ole niin justiinsa.), kengät H&M.

Kaunista ja perinteistä arabilaista rakennustyyliä edustavaa Bastakiyaa käytiin katsomassa niin illalla kuin päivällä auringonvalossakin. Kapeilla kujilla oli hauska seikkailla ja lähellä oleva Dubain museo mielenkiintoinen.

Käytiin myös jokiristeilyllä auringonlaskunaikaan. Sää oli matkan aikana hyvä, joskin viileämpi kuin oltiin ajateltu ja sääennusteista etukäteen katsottu. Iltaisin tuuli kovasti ja pitkät hihat ja housut oli tarpeen.
Toukalla päällä Mini A Turen trikoopaita jonka päällä My Rocking Wardroben lyhythihainen huppari. Leggingsit Popupshop.

Toki ostoskeskuksiakin tuli kierrettyä ihan urakalla. Paljoa ei niistä kyllä ostettu, hinnat kun vastasi sitä mitä Suomenkin kaupoissa ja alennusmyyntiaika oli jo ohi. Toki valikoima oli huomattavasti laajempi ;) Ostoskeskukset olivat kyllä nähtävyyksiä ihan itsessäänkin ja ne olivat loistava paikka seurailla paikallisten touhuja. Ylläoleva kuva maailman suurimmasta ostarista, Dubai Mallista. Jos menen joskus uudestaan Dubaihin niin haluaisin ehdottomasti mennä helmikuussa, jolloin alennusmyyntien avulla saisi kaiken "hyödyn" irti ostosmahdollisuuksista ;) Jos ei helmikuussa pääse paikanpäälle, suosittelen vähän kaupungin ulkopuolella olevaa Outlet Mallia, josta tehtiin eniten ostoksia tällä matkalla.

Toukka oli oikein loistavaa matkaseuraa ja mielenpainuvimmat asiat oli kuuma hiekka, suihkulähteet ja uiminen hotellin uima-altaalla. Näitä asioita ainakin on muisteltu kotona näin jälkikäteen. Paikan päällä myös hotellin aamupala ja lukuisat autot ja korkeat talot herättivät innostusta :)
Paita Bobo Choses, vajaamittaiset farkut Molo Kids.

Mikä sitten ei mennyt nappiin? Jotenkin rikkioleva pankkiautomaatti söi mun kortin, unohdettiin pokkarikamera taksiin (ja sitä ei yrityksistä huolimatta koskaan saatu takaisin) ja vietin viimeiset päivät lähinnä sängynpohjalla sillä sain kamalan flunssan, jota vieläkin parantelen.

Our trip to Dubai was great (despite a few mishaps)! The city was something totally different than what we've seen before - great for a winter getaway :)

6 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, mukavalta näyttää reissu! =)
    Olisi ihan mielenkiintoista tuolla käydä, juurikin sen täysin erilaisen kulttuurin ja ilmaston takia! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia tosiaan! Voi ei miten huonoakin tuuria mahtunut mukaan :( Onneksi kuitenkin olette kaikki ehjinä taas Suomen kamaralla :)

    VastaaPoista
  3. Voi varmasti ollut kuitenkin vastoinkäymisistä huolimatta mukava ja ikimuistoinen reissu :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloinen ja näköinen reissu (lukuunottamatta noita viimeisenä mainitsemiasi asioita)! Olisipa kiva käydä tuolla!

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia! Toivottavasti teillä oli kuitenkin ikimuistoinen ja mukava matka pienistä vastoinkäymisistä huolimatta! ♥ Pikaisia paranemisia sinulle! :)

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa Suomeen, kiva matkaraportti! Tietysti noi viimemainitut asiat ei ollut mitään kivoja, mutta ainahan sitä reissussa tapahtuu. Saathan kamaran matkavakuutuksesta ja korttisi on varmaan parin päivän päästä ollut jo Suomessa?

    Pikaista paranemista, mullekin iski joku pöpö matkan jälkeen, kurkku on tosi kipeä mutta muuten lomasta jäi "hyvä maku suuhuh";-). Kuullaan taas!

    VastaaPoista