^
     

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Perille päästiin

...mutta helppoa se ei ollut! Maanantaina oli tarkoitus mennä normaalisti taaperojumppaan ja sieltä lounaalle mukavassa seurassa ja ajaa sitten tänne evakkopaikkaan eli mun vanhempien luokse. Mutta liian ei helpolla ei voi koskaan päästä.

Sunnuntai-iltana Toukka alkoi iltapuuroa syödessä itkeä aivan hysteerisesti. Ajateltiin, että se on vaan tosi väsynyt ja stressaantunut kun koko päivä on pakattu ja kotia laitettu remonttikuntoon eikä toinen rukka kunnolla tajua mitä tapahtuu. Mutta yöpukua vaihdettaessa huomasin ison patin nivusissa.

Soitettiin (pääkaupunkiseudun) terveysneuvontaan ja sieltä meidät käskettiin menemään Jorviin. Ja mehän mentiin. Terveydenhoitaja vilkaisi poikaa ja totesi, että kyseessä on ihan selvä nivustyrä, mitä oltiin itsekin miehen kanssa epäilty. Helposti siis diagnosoitu, mutta avun saaminen ei ollut sitten ollenkaan niin helppoa. Meidät nimittäin passitettiin kirurgiseen päivystykseen, jossa jonotettiin ensin ilmoittautumiseen noin puoli tuntia ja sitten kirurgin vastaanotolle reilun tunnin. Ja sitten meille kerrottiin, että me ei päästä Jorvissa kirurgin luo, koska ollaan vantaalaisia. Mentiin siis takaisin lastenpäivystykseen, jossa Toukalle vihdoin annettiin särkylääkettä ja saatiin onneksi sänky johon väsynyt pieni mies nukahtikin heti. Odoteltiin taas tovi lääkäriä, joka ei saanut tyrää painettua takaisin vaan kirjoitti meille lähetteen Lastenklinikalle Helsinkiin. Vantaalaisten kirurginen päivystys on kuulemma siellä. Great. Kello oli tässä vaiheessa yli 11. Toukka oli ihan väsynyt ja kivuissaan. Makasi vain paikallaan tai halusi syliin itkemään.

Eikun ajamaan Helsinkiin, jossa Toukka pääsi onneksi lähes samantien sängylle ja kirurgikin tuli nopeasti katsomaan. Ja onnistui saamaan tyrän paikalleen! Voi hurja sitä huutoa. Tuli itku itsellekin kun toiseen sattui niin mahdottomasti :( Odoteltiin sitten vielä reilu tunti, että hoitaja tuli kertomaan meille mitä nyt jatkossa tapahtuu. Toukka joutui nimittäin leikkausjonoon. Kotiin päästiin lähtemään puoli kahden aikoihin. Itse tyrän paikoilleen saamiseen meni noin 10 minuuttia, muu aika siis vain odoteltiin ja odoteltiin ja kuljettiin odotustilasta toiseen. Tuntui kyllä aika kohtuuttomalta tuollainen pienen kipeän lapsen kanssa keskellä yötä. Mutta säännöt ovat tietysti sääntöjä, kyllä sen ymmärrän. Ja kaikki joiden kanssa oltiin tekemisissä olivat kyllä oikein ystävällisiä.

Yöunia kertyi lopulta vajaat viisi tuntia, joten hylättiin jumppa ja lounas ja ajettiin suoraan tänne. Saatiin sitten molemmat nukuttua hyvät päiväunet.

They are doing some renovations at our apartment building, so we are now staying at my parents. Before we got here, though, we had to visit the hospital. Toukka has a hernia :( He was in a lot of pain, but a doctor was able to put it back in. Now we're waiting for surgery.

10 kommenttia:

 1. Moi,

  ikävän kuuloista tuollainen paikasta toiseen pompottelu :( Oli vain pakko kommentoida kun meiltä leikattiin kuopukselta nivustyrä n. kuukausi sitten. Meillä "onneksi" tyrä oli ilmeisesti sen verran suuri, että se leikattiin heti. Tai no, ke iltana osastolle yöksi, sit pari yötä kotona (asutaan tässä ihan Lastenklinikan kulmilla...) ja lauantaina leikkaus.

  Kumma ettei teillä kukaan sitä tytää painanut Jorvissa paikoilleen - teille kuitenkin varmaan annettiin ihan kotiohjeeksi se tyrän sisään painaminen, jos se taas ilmestyy... Ei siis onneksi mikään kauhea ja vaikea homma, mutta kuulemma TOSI kipeä, eli ei ihme että huutoa piisasi!

  Leikkaus meni tosi hienosti, iltapäivällä oli leikkausaika ja yöksi poika pääsi jo kotiin. Oli aika tokkurassa illan, mutta sen jälkeen en huomannut mitään kipua - mitä nyt nukkui aika paikallaan ja aristi varmaan sitä leikkauskohtaa. Toivon teille pikaista leikkausaikaa ja sympatiaa pienelle potilaalle, hyvin se menee sitten aikanaan :)

  VastaaPoista
 2. Hui,varmasti ollut kipeä! ja ikävää tuollainen pompottelu paikasta paikkaan ja tuo odottelu.. :/

  VastaaPoista
 3. HeidiM - Kiitos paljon kun kerroit teidän kokemuksista! Kiva kuulla, että leikkaus ja toipuminen sujui hyvin. Se Jorvissa ollut päivystävä lastenlääkäri ei saanut sitä painettua paikoilleen, joten lähetti meidän Lastenklinikalle. Olisiko sitten ajatellut, että saataa vaatia leikkausta?

  Jonna - Niinpä, mutta tietysti jos säännöt on säännöt niin... Ihmetyttää ja vihastuttaa vaan, että miksi meidät lähetettiin sinne Jorvin kirurgiaan jos ei sinne edes kuuluttu. Olisi selvitty huomattavasti lyhyemmällä ajalla jos olisi se kieppi jäänyt väliin... No, nyt tiedetään, että jos näin tapahtuu uudestaan mennään suoraan Lastenklinikan kirurgiseen päivystykseen.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kamalalle :/ Mut toi leikkaus eikö kuitenkin ole aika rutiini juttu mitä tekevät paljon.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli tyrä joskus 6- vuotiaana eikä se sattunut yhtään. Pelkäsin ite et se on jotain vakavaa ja painelin sen itse aina takasin, mut tietty pullahti aina esiin. Sit mun vanhemmat näki sen ja käytti lääkärissä. Leikattiin päiväkirurgiana, toipuminen oli pari päivää kivuliasta, muuten kaikki meni hyvin.
  Tosin, olinhan paljon vanhempi kuin Toukka.

  Mutta helppo operaatio ja nopea. Toipuminenkin suht. nopeaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. titti - Joo, ihan rutiinileikkaus on. Käsittääkseni kaikki joilla tyrä todetaan leikataan.

  Annika - Meiltäkin kysyivät, että ollaanko aiemmin huomattu, sillä tyrä ilmeisesti tekee tuota usein, että vaan pullahtelee esiin ilman kipua. Me ei kyllä olla mitään huomattu. Nyt sanoivat, että se oli kuroutunut ja sen takia niin kipeä.

  Kiitos kaikille tsempityksestä! :) Vaikka kyseessä onkin ihan tavallinen asia ja leikkaus, mua vähän hirvittää kun Toukka on niin pieni vielä.

  VastaaPoista
 7. Harmittaa kovasti teidän, etenkin Toukan puolesta. Voi pientä. :( Säännöt on sääntöjä, mutta tilannetajua ja joustoa pitäisi olla enemmän. Jaksamista sinne.

  VastaaPoista
 8. No olipa teillä yö! Voin vain kuvitella sitä vanhempien huolta ja tuskaa, mutta onneksi nämä lapsiasi on sisukkaita. Kyllä pitäis henkilökunnan olla vähän tarkempia siinä, mihin potilaita ohjataan!

  VastaaPoista
 9. Nyt vasta ehdin tänne;-) meidänkin esikoiselta on leikattu nivustyrä ja päiväoperaationa leikkaus meni hienosti. Leikkausjonossa mekin olimme, meillä kävi niin että lsitä uultiin ensin ihan toiseksi vaivaksi ennenkuin selvisi että olikin tyrä;-) eli kyllä kaikki hyvin menee teilläkin!

  Kiva kuulla teistä taas, iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Jaksamisia teille, toivottavasti auto piristää vähän Toukkaa ♥

  VastaaPoista