^
     

torstai 17. marraskuuta 2011

3 tapaa - 2,5v mukana kotitöissä

Toukka on aina ollut ihan älyttömän innokas siivoaja ja kotitöiden tekijä (paitsi kun kyseessä on omien lelujen siivoaminen). Nyt kun ikää löytyy jo 2,5v niin joissain asioissa Toukasta on ihan oikeastikin apua :)

1) PYYKINPESU - Mä lajittelen pyykin vaatekomerossa ja Toukka kantaa pyykit sieltä kylpyhuoneeseen ja siellä edelleen koneeseen. Hitaamminhan se näin käy, kuin jos itse laittaisin, mutta mä voin sillä aikaa vaikkapa viikata kuivuneet pyykit telineestä kaappeihin.


2) ASTIANPESUKONE - Toukka vie kauhat ja vispilät yms. sellaiset paikoilleen ja ojentaa mulle lautasia alemmasta korista (mun ei tartte kumartua) ja sillä aikaa kun lajittelen aterimet yms. paikoilleen, Toukka laittaa kattilat ja kulhot oikeisiin kaappeihin.


3) RUOKAOSTOKSET - Me käydään Toukan kanssa aina yhdessä ruokaostoksilla ja kotona Toukka auttaa mua purkamaan kassit. Se nostaa kaikki tavarat keittiönpöydälle ja mä sitten siitä eteenpäin oikeisiin kaappeihin. (Ja joo, joskus meillä turvaudutaan tuorepastaan, silloin kun äiti on oikein oikein väsynyt.)

Toukka tekee nämä kaikki siis ihan omasta aloitteestaan, mitään näistä (tai muista) pojan ei tarvitse tehdä (paitsi se omien lelujen siivoaminen - ja se onkin sitten kokonaan toinen tarina!), mutta pettymys on suuri jos "äidin auttaja" ehtiikin paikalle liian myöhään ja tiskikone on jo tyhjennetty :) Kovasti aina kehutaan ja kannustetaan ja toivotaan, että into säilyy vielä sittenkin kun kotitöihin osallistuminen ei enää ole niin vapaaehtoisesta ;)

This is how Toukka helps around the house :) He puts laundry in the washer, he helps me to empty the dishwasher and he empties the grocery bags after we get home from shopping :)

3 kommenttia:

  1. Reipas poika! Meillä vähän alle 2v. tekee samoja hommia, kauppakassien tyhjennys ja pyykkikoneen täyttö ovat lähteneet myöskin ihan hänen omasta innostuksestaan. Tiskikoneen tyhjennysapua me ei olla vielä sallittu, mutta ehkä keväämmällä... Myös imurointi ja moppaus innostaa meidän poikaa. Niin, se onkin mielenkiintoista nähdä, et miten kauan lasten innostus kotitöihin säilyy. :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti auttelee äitiä :) Toivottavasti innostus säilyy!

    VastaaPoista
  3. Meillä reilu 2v tekee juurikin samoja juttuja :) Ja on niin tärkeänä niissä mukana. Hänelle on tärkeää myös saada sammuttaa esimerkiksi televisio, jos lähdetään pois kotoa. Ja ulkona syksyllä haravoidessa hänen piti saada kuljettaa lehtiä omalla kottikärryllään, kun isä vei omallaan :D On ne ihania <3

    VastaaPoista